Member Care Nederland

Member Care Nederland:
Zorg(t) voor missionaire werkers en hun eventuele kinderen.

In Between Counselling / Alize Roos

Karawanken 56
3524 DB Utrecht
Telefoon: 0621 676 787
E-mail: info@inbetweencounselling.nl
Website: www.inbetweencounselling.nl

In Between Counselling

Loop je tegen dingen aan als gevolg van je uitzending? Weet je niet meer waar je je thuis voelt? Voel je je een vreemde eend in de bijt? Heb je bijvoorbeeld moeite met de overgang van het zendingsveld naar ‘huis’? Ben je langere tijd terug en lukt het maar niet om je draai weer te vinden?
Of wil je leren beter je persoonlijke balans te bewaken en daarin te sturen (in welke fase van uitzending je je ook bevindt)?

Ik help je je thuis te voelen bij jezelf, wáár je ook bent. Ook help ik je je persoonlijke balans te versterken. Je kunt terecht met vragen over identiteit, loyaliteit, grenzen, stress, rouw en verlies, ontheemdheid en heimwee, mentale fitheid en balans en bij keuze- en evaluatiemomemten.
Ik werk met verschillende methoden.

Over mij
‘Leven tussen culturen’ werd me met de paplepel ingegoten. Mijn vader was repatriant uit Nederlands-Indië, mijn ouders waren remigrant uit de VS, het land waar ik geboren werd. Ik groeide in ons gezin op tussen twee culturen. Doordat ik me de verschillen tussen die culturen niet bewust was, bracht dat onduidelijkheid en spanning teweeg. Hoewel ik er nú blij mee ben, heb ik de nadelen van verbonden zijn met meerdere culturen aan den lijve ondervonden. Ik had een zoektocht nodig om helderheid en innerlijke balans te vinden. Deze ervaringen leidden uiteindelijk tot mijn passie: mensen die ‘tussen culturen leven’ helpen zich thuis te voelen bij zichzelf en te leven vanuit innerlijke balans.

Praktisch
Woon je in het buitenland (of ver bij mij vandaan in Nederland), dan voer ik gesprekken via Skype.
Ik ben geregistreerd lid van de beroepsvereniging ABvC en registertherapeut bij het RBCZ. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de gesprekken vanuit de aanvullende verzekering.

Ervaringen
‘Alize luisterde en vatte samen. Vervolgens kon ze me duidelijk maken waarom ik soms last heb van dingen en waarin ik kan groeien. Hoe ik beter kan leren communiceren. Zij heeft me laten inzien dat ik óók belangrijk ben. En dichtbij mijzelf mag blijven. De tools die ze me heeft gegeven, helpen mij om nog meer mezelf te kunnen zijn. En beter kan communiceren. Dit is ook nodig in Kenia, want ook daar zal ik tegen dezelfde situaties aanlopen. En dan is het zeker waardevol als ik weet waar ik sta en wie ik mag zijn’.

Uit verhalen vanuit Kenia blijkt hoe deze voorbereiding doorwerkt in haar aanpak van haar nieuwe leven in Kenia: ‘Ik mag steeds meer in de vrijheid komen. Dus bedankt voor je hulp hierin! Ik zegen je dat je veel mensen in de vrijheid mag brengen!’

‘Toen ik door omstandigheden weer in Nederland kwam, merkte ik dat ik hier niet meer paste. Ik voelde me niet meer thuis in Nederland, was totaal ontregeld. Na 25 jaar was dat nog steeds zo: het voelde als pijnlijk, schrijnend en als een groot gemis. Door de gesprekken met Alize is hier verandering in gekomen. Ik heb geleerd anders met mijn gevoelens om te gaan. Het pijnlijke is eraf. Ik kan nu leven met mijn verlangen en ermee omgaan. Ik kan accepteren dat het hier ook goed is, en voel me relaxter in het leven hier en bij hoe de mensen zijn. Ik voel me ontspannener, blijer, vrijer en kan meer genieten. Ik was verrast om plots te merken dat de pijn over Nieuw Zeeland was verdwenen. Ik kan nu weer verder gaan met mijn leven.’


Terug naar het netwerkoverzicht