Member Care Nederland

Member Care Nederland:
Zorg(t) voor missionaire werkers en hun eventuele kinderen.

Ingrid van den Brink

Willem Pijperstraat 25
2033 RA Haarlem
Telefoon: 06 24500664
Website: www.pvpph.nl

Vanuit mijn christen zijn en met ervaring op het zendingsveld geef ik hulp aan zowel kinderen, tieners, volwassenen, relaties en gezinnen.

Door middel van (gezins-, relatie-, en/of individuele) gesprekken met bied ik (ex-)zendelingen hulp bij het verwerken van moeilijke situaties en/of relaties die ze op het zendingsveld zijn tegengekomen en ook bij het weer re-integreren in het thuisland en/of de gemeente/kerk. Ook bestaat er de mogelijkheid te werken aan meer persoonlijke problematiek, zoals burn-out, depressie, stress, relatieproblemen.

Ik ben systeemtherapeut en maak gebruik van inzichtgevende technieken en technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Daarbij kan ik gebruikmaken van symbooldrama, TR-EMI en andere creatieve middelen.

Ook kinderen kunnen, op het zendingsveld of bij het terugkomen in Nederland met moeilijke en soms traumatische situaties te maken krijgen waardoor klachten kunnen ontstaan. Speltherapie, vaak gecombineerd met symbooldrama kan dan een goede manier zijn om hen te helpen.

Sara (9 jaar) geadopteerd uit Polen met liep met haar moeder naar de auto toen ze opmerkte: “Mam, Ingrid helpt ons echt hé?!”

Dini over haar dochter Ilse (12 jaar) “Door de symbooldrama heb jij Ilse geholpen om weer in zichzelf en anderen te geloven (vertrouwen). Het was voor ons, als ouders, heel erg zwaar. Mede door de gesprekken met jou hebben wij meer vertrouwen gekregen dat het goed komt. Van een bang angstig vogeltje is Ilse opgebloeid tot een zwaan.”

Tineke (45 jaar): “Dank je voor de onuitwisbare zegen die je in mijn leven hebt gedrukt. Het leven ziet er anders en veel beter uit.”

 


Terug naar het netwerkoverzicht