Heb je onze nieuwe website al bekeken?
Heb je onze nieuwe website al bekeken?
Bekijk deze nieuwsbrief online

Beste ##fullname##,

Het is alweer enige tijd geleden dat er een officiële nieuwsbrief verzonden is vanuit MemberCare Nederland. Dit had onder andere te maken met de ontwikkelingen die op de achtergrond plaatsvonden. Afgelopen maand lanceerden we een nieuwe website! We zijn er best trots op. Met behulp van het nieuwe CRM achter deze website is het een stuk eenvoudiger geworden om op regelmatige basis nieuws vanuit ons netwerk te delen. 

In deze nieuwsbrief breng ik je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen MemberCare Nederland en de ontmoetingen die binnenkort plaatsvinden.

Jiska-Chin-A-TehVriendelijke groet,
Jiska Chin-A-Teh
Coördinator MemberCare Nederland


 

Wijzigingen stuurgroep en bestuur

De activiteiten van Stichting MemberCare Nederland worden grotendeels uitgevoerd door een coördinator in samenwerking met een stuurgroep, bestaande uit vrijwilligers. Het werk van de coördinator is ondergebracht bij MissieNederland en de Nederlandse Zendingsraad. De stichting heeft een bestuur, dat toezicht houdt op de ontwikkelingen binnen het werk en het werkveld. Onlangs zijn er een aantal wijzigingen geweest in de samenstelling van de stuurgroep en ook in het bestuur. 

Lees verder
 

Vernieuwde website voor member care

Het netwerk MemberCare Nederland lanceerde afgelopen maand haar vernieuwde website. Centraal op de website staat het aanbod van het netwerk. Dit bestaat uit zowel kennisartikelen en literatuurtips, maar ook uit praktische en specialistische hulp. Bekijk het overzicht van member care-specialisten en filter op diverse categorieën van hulpvragen en thematiek.

Nieuw op de website is dat ook de aangesloten (zendings)organisaties er terug te vinden zijn. De member care-coördinatoren uit meer dan twintig organisaties ontmoeten elkaar in het netwerk om van elkaar te leren en samen tot betere zorg te komen. Het huisvestingsaanbod voor missionair werkers die op verlof naar Nederland komen, is vanaf nu ook te vinden op de website van MemberCare.

Bekijk de nieuwe website
 

30 oktober Adult TCK dag

Aankomende zaterdag 30 oktober organiseert TCK Nederland voor de tweede keer een dag speciaal voor volwassen Third Culture Kids vanaf 21 jaar. Een dag om andere Adult TCKs te ontmoeten en ervaringen te delen. Het thema van deze dag is: Vriendschappen, Hoe dan? Vriendschappen lijken je heel makkelijk af te gaan. Je hebt vrienden in elke tijdzone en kan binnen no time connecten met meerdere mensen op een feestje en diepgaande gesprekken voeren. Tegelijkertijd worstel je met commitment als een vriendschap wel de tijd doorstaat. 

Tijd: 11:30 tot 16:00 (inclusief lunch)
Kosten: €10,00 pp
Locatie: De Schuilplaats - Otterloseweg 18A, Ede

Aanmelden kan nog tot vrijdag 29 oktober. 

Meer informatie en aanmelden

Tip: Volg de nieuwe Facebook-pagina: www.facebook.com/AdultTCK 
Hierop zullen toekomstige activiteiten en Adult TCK-gerelateerde onderwerpen en artikelen gedeeld worden.

11 november Online toerustingsavond Fondsenwerving voor thuisfrontteams

Speciaal voor thuisfrontteams organiseert MissieNederland samen met een aantal organisaties uit het MissieNederland-netwerk een toerustingsavond over fondsenwerving. De ontmoeting vindt plaats via Zoom op donderdag 11 november 2021 van 19.30-22.00 uur.

Deze avond is ook erg interessant voor werkers die (nog) geen thuisfrontteam hebben of werkers die zelf hun fondsenwerving doen. Kijk bij 'Programma' voor een uitgebreid overzicht inclusief de omschrijving van de twee workshops over fondsenwerving waaruit je kunt kiezen.

Meer informatie en aanmelden
 

Toerustingsdag vrijdag 26 november 2021

"Niet klagen maar dragen en bidden om kracht." Een typisch Nederlandse uitdrukking en je zou kunnen denken dat je niet mag klagen. Waarom staan er dan in de Bijbel zoveel klaagzangen, is er zelfs een heel bijbelboek dat Klaagliederen heet? En waarom klagen mensen dan wel, zelfs zendingswerkers, zij het met schroom?

De aandacht die lament steeds meer kreeg tijdens de coronacrisis en de uitkomsten van een recent onderzoek hebben geleid tot het thema van de komende toerustingsdag van MemberCare Nederland: 'Sla acht op mijn klagen' - de waarde van lament in member care. We willen hier samen over nadenken en met elkaar over in gesprek gaan.

Meer informatie en aanmelden

Tip: nodig ook anderen uit voor deze dag en stuur dit bericht naar hen door.

 

Agenda

Bekijk onze agenda voor nog meer activiteiten uit ons netwerk rondom member care.

Agenda bekijken
 

Eenzaamheid onder zendingswerkers

Leven in een vreemde cultuur, een nieuwe taal leren, bouwen aan een lokaal netwerk… Het leven van zendingswerkers in het buitenland vergt veel flexibiliteit en energie. Eenzaamheid kan dan op de loer liggen. Met Marijke Kuo-van der Molen, People Care consultant bij Operatie Mobilisatie, praten we over de vraag: hoe blijf je als missionair werker mentaal gezond? 

Lees dit artikel
 

Update Europe Member Care Consultation - EMCC 2022 in Budapest

emcc 2022

We are happy to update you on the next EMCC gathering:

Relationships in a world of conflict and chaos
Loving God, your neighbour, yourself, your enemy

Dates: 28th - 31st March 2022
Location: Budapest, Hungary

The world seems to be increasingly polarised, with relationships characterised by animosity and divisiveness even in the church and mission. How do we embrace and foster authentically loving and sacrificial relationships in our teams and communities?

Make sure you have the dates in your diaries. Bookings will be open in November.

More information
Je ontvangt deze e-mail omdat je deel bent het netwerk MemberCare Nederland of omdat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief. Schrijf je uit of wijzig je e-mailadres. Let op: als je betrokken bent als member care-specialist of -coördinator is uitschrijven voor de nieuwsbrief niet mogelijk. Mail dan eventuele wijzigingen naar coordinator@membercare.nl
MemberCare Nederland | Hoofdstraat 55 | 3971 KB Driebergen | (0343) 513 693