Meld je aan voor onze toerustingsdag op 18 november!
Bekijk deze nieuwsbrief online

Beste ##fullname##,

Ik wil je van harte uitnodigen voor onze jaarlijkse toerustingsdag op 18 november in Houten. Meer informatie over het thema en het programma lees je hieronder.

In deze nieuwsbrief ontvang je verder een update vanuit het netwerk en meer informatie over diverse activteiten. Deel de berichten gerust binnen je eigen netwerk.

 

Jiska-Chin-A-TehGods zegen,
Jiska Chin-A-Teh
Coördinator MemberCare Nederland


 

Toerustingsdag vrijdag 18 november 2022

Thema: Kinderen en zending
aandacht voor Third Culture Kids binnen member care

Het afgelopen jaar is er veel aandacht geweest voor het boek ‘Het verdriet van de zending’. De (zendings)praktijk is vandaag de dag gelukkig behoorlijk veranderd maar nog steeds zijn er stappen die we kunnen zetten om meer oog te hebben voor zendingskinderen, oftewel TCKs.

Uit het boek blijkt wederom hoe belangrijk het is om ons te blijven verdiepen in wat zij nodig hebben. Hoe geven we hen de juiste zorg om met hun bijzondere situatie om te gaan? Wat kun je praktisch doen om kinderen mee te nemen in zending? Wat kan er ook vandaag de dag nog steeds verbeteren op dit gebied? Tijdens de jaarlijkse toerustingsdag van MemberCare Nederland gaan we verder in op deze en andere vragen rond dit thema. Het wordt een interactief programma met verschillende sprekers, workshops en panelgesprek met ervaringsdeskundigen. Kijk bij 'Programma' voor meer informatie.

We willen deze dag voor een breed publiek aanbieden. Deze dag is naast de MemberCare netwerk-specialisten en -coördinatoren ook interessant voor werkers die zich aan het voorbereiden zijn op uitzending of gezinnen die op verlof zijn in Nederland. Maar ook gezinnen met TCKs die inmiddels zijn teruggekeerd zijn van harte welkom, want eens een TCK, altijd een TCK. Ook leden van thuisfrontteams en andere personen die betrokken zijn bij zendingsgezinnen met TCKs zijn van harte welkom. Kortom, iedereen die zich wil verdiepen in kinderen in zending en in wat zij nodig hebben.

Meer informatie en aanmelden

Tip: nodig ook anderen uit voor deze dag en stuur dit bericht naar hen door.

 

Vrijwilligers gezocht!

Speciaal voor third culture kids organiseert TCK Nederland elk jaar verschillende activiteiten. Denk aan de TCK-dag in het najaar voor TCKs van de basis- en middelbare school, een weekend voor TCK-tieners maar ook ontmoetingen voor Adult TCKs. 

Om deze activiteiten en ontmoetingen ook in de toekomst aan te kunnen blijven bieden, zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We zoeken bijvoorbeeld enthousiaste mensen met een hart voor TCKs die graag periodiek (online) willen meedenken over de invulling van de ontmoetingen. Ook kunnen we hulp gebruiken bij hand en spandiensten tijdens de ontmoetingen zelf. Of ben je zelf TCK en inmiddels 18+ en zou je het leuk vinden om een keer mee te helpen als begeleiding? Laat het ons weten!

We hebben dit voorjaar na het TCK-weekend afscheid genomen van Frans en Jitske Timpers. Zij hebben jarenlang met veel plezier de catering verzorgd tijdens deze bijzondere weekenden, maar het is nu tijd om dit over te dragen aan anderen. Zie je het zitten om tijdens een TCK-weekend of -dag te helpen met de catering? Of ken je iemand die hiervoor geschikt zou zijn? We komen graag in contact!

Zonder extra hulp is het niet mogelijk om deze waardevolle ontmoetingen voor deze doelgroep te blijven organiseren. Heb je een hart voor deze doelgroep en wil je graag samen ontdekken hoe jij kan helpen op een manier die bij jou past? Neem vrijblijvend contact op

Tip: heb je gezinnen met TCKs of inmiddels volwassen TCKs in jouw netwerk?
Stuur dit bericht dan ook aan hen door.

Online toerustingsavond voor thuisfrontteams: (Uit)gezonde ondersteuning

Vorig jaar is MissieNederland samen met een aantal organisaties uit haar netwerk begonnen met het organiseren van online toerustingsavonden voor thuisfrontteams (en zendingswerkers). De volgende avond is op donderdag 27 oktober. Het thema van deze avond is (Uit)gezonde ondersteuning. Hoe kan een missionair werker gezond blijven in zijn of haar uitzending? Hoe kan je als thuisfrontteam je werker daarin ondersteunen? Op deze online avond gaan we aan de hand van 7 tips in op hoe je als thuisfrontteam jouw missionair werker op een gezonde manier kan ondersteunen. Hoe pak je dat op een goede manier aan? Kom en ontdek het belang van (uit)gezonde ondersteuning!

Deze avond is ook erg interessant voor werkers die (nog) geen thuisfrontteam hebben. 

Meer informatie en aanmelden

Tip: stuur dit bericht door naar de thuisfrontteams
en (zendings)werkers binnen jouw netwerk.

 

Ladies Only ontmoeting

De volgende Ladies Only ontmoeting van InToMission wordt georganiseerd op zaterdag 26 november in Lunteren. Deze dag is speciaal voor vrouwen die na uitzending terug zijn in Nederland. Het thema is WELKOM THUIS. Voel jij je weer thuis in Nederland? Of ben je zo veranderd dat ‘thuisvoelen’ lastig is? Kom naar de Ladies Only om samen te ontdekken wat ‘thuis’ zou kunnen betekenen. Meer informatie

Gezinsdebriefing

Heb je al eens aan InTransit gedacht voor gezinsdebriefing? In overleg met organisaties en/ of individuele gezinnen bieden we graag een debriefing op maat aan. Onze orthopedagogen kunnen zo aansluiten op wat jouw gezin nodig heeft! Mail vrijblijvend voor informatie naar info@intransit.nl.

Vacatures bij OMF NederlandOMF logo 330x220

Member Care Coördinator (MCC)
- 16 uur per week
Door het aanstaande vertrek van onze huidige MCC zijn we op zoek naar iemand die zorg draagt voor onze zendingswerkers. Ben jij toegewijd aan Jezus en wil jij de zendingswerkers in Oost-Azië begeleiden? Bekijk dan deze vacature voor meer informatie of om te reageren.

Coördinator Begeleiding van Kandidaten
- 20 uur per week
Door het aanstaande vertrek van onze kandidaten coördinator zijn we op zoek naar iemand die onze zendingskandidaten kan begeleiden. Ben jij toegewijd aan Jezus en wil jij aanstaande zendingswerkers begeleiden? Bekijk dan deze vacature voor meer informatie of om te reageren.

Deze banen zijn met elkaar te combineren.

Stilteretraites

Doe je crosscultureel werk in het buitenland of in Nederland of speel je met de vraag of dat wat voor jou is? Ben je op verlof of na uitzending teruggekeerd naar Nederland en zit je in die lastige fase van ‘re-entry’? Of zit je middenin de hectische periode voor een eerste vertrek naar het buitenland? Dan vind je het wellicht fijn om een pas op de plaats te maken en een stilteretraite in te plannen! Annieke van Dijk, werkzaam bij Interserve, biedt stilteretraites aan op verschillende momenten. Bekijk het aanbod

Interculturele training online!

Kijken met nieuwe ogen! Trek eens een andere culturele jas aan. Bewustwordingstraining verdeeld over vijf vrijdagochtenden van 10.00 tot 13.00 uur op 12, 19, 26 januari, 2 en 9 februari 2023. Over hoe je eigen cultuur in elkaar zit, hoe een andere cultuur werkt en wat dat betekent voor jouw communicatie, wonen en werken in een andere cultuur. De training wordt online gegeven, maar wel interactief met behulp van casussen en praktijksituaties. Meer informatie

Agenda

Bekijk onze agenda voor meer activiteiten uit ons netwerk rondom member care.

Agenda bekijken
 

Book tip: Equipped for Missions

book equiped for mission

Now also available in English

Ten Tools for Healthy Cross-Cultural Living and Working

A must-have for mission workers, and a special offer for mission organizations who want to support them in living and working healthily cross-culturally

How does this book help a mission worker?
This handbook (and reflection guide) has proven to be the answer to a felt need of many member care workers, mission organizatons and mission workers: a concise training that equips mission workers for healthy cross-cultural living and working. The ten principles that are the basis of the book were agreed upon by a large group of experienced mission and member care workers. They are convinced that, if internalized and applied, these tools build true resilience in mission workers and enable them to maintain healthy cross-cultural relationships. 

Each chapter focusses on one of the tools. Chapters have a similar layout and are structured in short chunks that make the information easily accessible.

Special offer for mission organizations or get your copy!

 

Van 21-25 november 2022 wordt in Duitsland de EuroTCK conferentie gehouden (in het Engels). 

Unlocking our Third Culture Kids’ potential today

Plenary speaker Michael Pollock will take us on a journey to explore what it looks like to be a thriving Third Culture Kid in today’s dynamic world. Some of the greatest European TCK advocates will discuss, create partnerships and develop practical tools in 20+ interactive, leading- edge workshops. Expect to leave this think-tank style gathering with great hope as we unlock the advantages of growing up among worlds.

EuroTCK is a conference for all people with a heart for Third Culture Kids, whether you have TCK responsibility within your organisation or mission, or provide any form of TCK Care. Adult TCKs are more than welcome to participate.

More information
Je ontvangt deze e-mail omdat je deel bent het netwerk MemberCare Nederland of omdat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief. Schrijf je uit of wijzig je e-mailadres. Let op: als je betrokken bent als member care-specialist of -coördinator is uitschrijven voor de nieuwsbrief niet mogelijk. Mail dan eventuele wijzigingen naar coordinator@membercare.nl
MemberCare Nederland | Hoofdstraat 55 | 3971 KB Driebergen | (0343) 513 693