Member Care Nederland

Member Care Nederland:
Zorg(t) voor missionaire werkers en hun eventuele kinderen.
Terug naar agenda

3 november 2019 - 8 november 2019: Le Rucher basis debriefing training

Van: 3 november 2019, 00:00
Tot: 8 november 2019, 00:00
Locatie: de Glind

Voor het eerst wordt deze training in Nederland gegeven.

Le Rucher is inmiddels in member care een bekende naam: het centrum in Frankrijk waar veel ervaring is opgedaan in debriefing van zendingswerkers.

Deze basistraining is een combinatie van theorie en praktische toepassing van een debriefingmodel dat op de bijbel is gebaseerd.

De focus is het leren debriefen van werkers die leven in een andere cultuur m.h.o. op de stress die zij ervaren in de transitie en culturele aanpassing als ze naar het veld gaan, daar werken en terugkomen. We kijken naar hoe je werkers kunt helpen om de impact van hun ervaringen onder ogen te zien en daar op een gezonde manier mee om te gaan.

In de training leer je hoe je het debriefingsmodel van Le Rucher, ‘De ruil aan het kruis’, kunt gebruiken. Dit model volgt het voorbeeld van de ontmoeting van Jezus met Zijn twee leerlingen op de weg naar Emmaüs (Lukas 24:13-35). Jezus liep met Zijn leerlingen mee hoewel ze Hem niet herkenden en vroeg ze een simpele vraag: “Waar praten jullie over?” Natuurlijk kende Jezus het hele verhaal, maar in plaats van ze Zijn perspectief te geven of hen te corrigeren, liet Hij ze praten en hun verhaal vertellen zoals zij het hadden ervaren. Jezus’ interactie met Zijn leerlingen is in deze training de basis om vijf essentiële elementen op het spoor te komen die, wanneer ze in een rustig tempo aangeboden worden, tijd en ruimte kunnen creëren om stil te staan bij cross-culturele ervaringen en de impact daarvan in iemands leven.

De training wordt gegeven in het Nederlands. Het studiemateriaal is grotendeels in het Engels.

De training wordt gehouden in conferentiecentrum De Glind.

Meer informatie en aanmelding via: training@lerucher.org.

Terug naar agenda